NM Senior i Fredrikstad 4.februar

Kolbotn stilte med en sterk tropp i senior NM på tross av skader på flere av sine potensielle medaljekandidater. Det ble i år ingen norgesmestere fra Kolbotn, men 3 sølv og 3 bronse og nest beste klubb.

Kolbotn stilte med følgende brytere.

Kvinner: 58 kg Sofia Aak.

Herrer:
59 kg Thomas Rønningen
66 kg Håvard Jørgensen, Rasul Abdelbaki
71 kg Vegard Jørgensen
75 kg Brage Haugmo Ringheim
85 kg John Harald Foss Fjellbu, Mats Støvind
98 kg Sigmund Widerberg, Joachim  Sandberg Rusvik

Etter å ha vært beste klubb I forrige NM med 4 gull 3 sølv og 3 bronse, hadde vi høye forventninger om et bra resultat i år også. Dessverre kunne ikke Alexander Burger, Sebastian Aak og Mohammed Hossein, som alle er medaljekandidater stille. 

Sofia Aak 58kg, imponerte stort og vant overlegent  sine to første kamper  og dermed klar for finale mot Ronja Marlen Burø fra Bodø bryteklubb. Det ble en tett og jevn kamp der Sofia tok ledelsen og styrte kampen i første runde, men den mer erfarne Ronja presset på i siste runde og en sliten Sofia måtte se seg slått med  siffrene 7-4, og dermed sølv til Sofia.

Thomas Rønningen 59 kg.  Dette er Thomas sin siste turnering og ønsket å avlutte med et NM-gull før han gikk inn i brytepensjonistenes rekker.  Startet med oppskriftsmessige seire på teknisk overlegenhet på vei mot finalen.  I siste kvalifiseringsmatch mot 17 år gamle Samuel Andreassen fra Gulset så kjørte Thomas matchen fra start til slutt, men fant ikke rytmen og slet med å komme til, og matchen ebbet ut på stillingen 3-3.  Der Samuel  scoret det siste poenget og gikk til finalen, vant denne og Kongepokalen.  Thomas gikk bronsefinale mot en annen veteran, Bård Fornebu,  der Thomas vant sikkert 8-0.

Etter matchen ble Thomas sittende på matta, tok av seg skoene og lot de bli stående igjen mens han forlot matta og brytinga som utøver til øredøvende applaus.  Dette er tradisjon for store  brytere som legger opp.  Thomas har hatt en fantastisk karriere, Kongepokal, 6 norske mesterskap, 4 nordiske mesterskap, gull i Dave Schultz memorial, gull i Golden Grand Prix Ungarn, 2 sølv og 1 gull i bundesliga, første nordmann som vinner bundesliga med sitt lag.

Vi takker Thomas for alt han har bidratt med og ønsker han lykke til videre og han fortsetter sin karriere som trener.

I 66kg stilte vi med Rasul Abdelbaki og Håvard  Jørgensen.  Rasul startet bra og vant sin første kamp med 8-0 og teknisk overlegenhet, i neste kamp møter han Stig Andre Berge, Rasul gjør en bra innsats og klarer å score et poeng på Stig, men Stig blir for sterk, og Rasul klarer ikke å stå imot presset i lengden og taper på teknisk overlegenhet med siffrene 10-1. Men, en bra innsats av Rasul. Rasul går ytterligere 2 kamper, og de ender med tap og han ender på  en 4. plass.

Håvard Jørgensen og Stig Andre Berge var i hver sin pulje og vant klart sine puljer og ville møtes i finalen.  Dette var en kamp der Håvard hadde alt å vinne og Stig alt å tape, så all honnør til Stig for å stille opp i NM.  Håvard gikk respektløst til verks og brøt jevnt mot Stig i begge rundene.  Men, Stig med kondisjon og styrke holdt et hardt press mot Håvard som slet med å komme innpå Stig og tapte på passivitetsadvarsel med siffrene 1-0 og sølv  til Håvard .  De gamle er fortsatt eldst, men Håvard er 17 år og fortsatt i utvikling og  vi forventer store ting av han fremover.

Vegard  Jørgensen i 71 kg vant sin første kamp på fall, og møtte Morten Thoresen i neste kamp. Det  ble en tett og jevn kamp der Vegard slet med å komme inn på Morten og tapte med minst mulig margin.  Dermed var Vegard videre til bronsefinale hvor han vant klart.

I 75 kg manglet Kolbotn 2 av medaljekandidatene, Alexander Burger og Sebastian Aak, som begge var ute med skader.  Brage Haugmo Ringheim representerte Kolbotn.  Han vant sin første kamp, men tapte mot Tobias Bekk Johansen fra Moss.  Dermed bronsefinale på Brage som han vant.

I 85kg stilte vi med Mats Støvind og John Harald Foss Fjellbu.  Mats bryter veldig bra og har mulighet for å avgjøre i sine kamper.  Men, slipper til motstanderen og taper sine kamper, men en fin 6.plass.  Multibryterern John Harald Foss bryter seg frem til bronsefinalen og kjører over motstanderen det første minuttet, bare synd at runden fortsatt varer i 2 minutter til og ytterligere 3 minutter i neste runde.  Med 1 minutts kamper ville John Harald sannsynligvis vært norgesmester, men slik det er lagt opp idag så holdt det bare til en 4.plass.

I 98 kg stille Kolbotn med Sigmund Røtnes Widerberg og Joachim Sandberg Rusvik.  Sigmund taper sin første kamp mot Joachim og skader seg i neste kamp og må  trekke seg.  Joachim bryter seg til finalen der han møter storfavoritten Felix Baldauf.  Felix er en internasjonal meriterrt bryter og blir for sterk for Joachim, men en fin sølvmedalje til Joachim.

Det ble en liten nedtur for Kolbotn iår etter fjorårets suksess med 4 gull.  Men, vi får ta det som en vekker. I tillegg hadde vi hadde ikke marginene på vår side og tapte knepent i flere av kampene.  Vi  får analysere og se hva vi kan gjøre bedre til neste år. Vi har en sterk og  talenfull gruppe som vil fortsette å utvikle seg.

Tekst: Knut Ringheim, Foto: Rolf Røtnes

BrageHåvardThomasRasulJoakimVegardSigmundMats og John Harald

0

1 Avtaler

2 Støtt klubben vår

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift