NM Ungdom og NM Junior

Helga 18.- 19. mars ble det arrangert NM i Tønsberg. Lørdag konkurrerte ungdom og søndag var det juniorene som møttes til dyst. Lørdag ble det gull til Julie Dalsbotten og Sofia Aak og bronse til Marius Dalsbotten. Søndag ble det gull til Håvard Jørgensen, Sebastian Aak, sølv til Sofia Aak og bronse til Lily Morken og Rasul Abdulbaki. Kolbotn ble beste klubb i NM junior og tredje beste klubb i NM Ungdom.

Fire jenter deltok i Ungdom kvinner. I 52 kg klassen ble det bare en kamp på Julie Dalsbotten, denne vant hun og ble Norgesmester. 56 kg klassen var den største jentevekten. Her deltok Vilde Ladstein og Lily Morken. Vilde vant sine første to kamper, deretter ett tap. I bronsefinale var Othelie Høie fra Fredrikstad BK Atlas, motstander og tap her gav Vilde en fjerdeplass.  Lily tapte sine to første kamper, deretter ble det en jevn og spennende kamp der Lily tapte knepent.

Fem gutter deltok i Ungdom herrer. Marius Dalsbotten i 54 kg klassen tapte sin første kamp mot Castro Lundh, deretter ble det to tekniske seiere, og bronsekamp som Marius vant. I 58 kg klassen var det 16 deltakere, her deltok Elias Grambo Moen og Hermund Ophaug fra Kolbotn. De var i samme gruppe og fikk møte norgesmesteren Eirik Hulaas fra Drammen i innledende kamper. Elias vant tre av sine fire innledende kamper og kom til bronsefinale som han tapte.  Det ble en fin fjerdeplass til Elias. Hermund vant tre av sine fem innledende kamper, og vant kampen om femteplassen. Steinar Bjørndal brøt i 69 kg klassen, her var det seks deltakere. Steinar vant en og tapte en kamp innledningsvis. I bronsekampen ble det tap på Steinar og en fjerdeplass.

I Junior Herrer ble det gull til Sebastian Aak i 84 kg. Klassen hadde 13 deltakere og Sebastian vant sine fire innledende kamper med bl.a. to fallseiere. I finalen vant Sebastian over Mathias Gunther fra Braatt IL. Sebastian ble kåret til stevnets beste bryter. Håvard Jørgensen deltok i 74 kg klassen med 11 deltakere. Håvard vant sine tre første kamper uten å gi fra seg poeng. Deretter møtte han Per-Anders Kure fra National der resultatet var 4-4 ved fulltid, med seier til Håvard. I finalen vant Håvard over Islam Tangeijv fra National.

I 66 kg klassen var det 11 deltakere. Rasul Abdulbaki brlt godt og vant tre av sine innledende kamper, og tapte bare mot Isak Bø Rørnes fra Fauske som ble norgesmester i klassen. I bronsefinalen vant Rasul med fallseier over Tobias Arnesen, og det ble en flott bronsemedalje til Rasul. I 60 kg klassen ble det en fjerdeplass på Elias Grambo Moen. Etter tre seiere og ett tap i puljen ble det ny bronsefinale mot Jacob Tangen, og en ny fjerdeplass på Elias.

Sofia Aak i 59 kg klassen vant sine tre første kamper, og fjerde runde ble en finale med Synne Margrethe Haagensen fra Tana. Sofia ledet denne kampen, men ble ivrig og falt for eget grep og tapte på fall. Det ble dermed sølv til Sofia. Lily Morken brøt i 55 kg klassen. En seier og to tap gav Lily en fin bronsemedalje.

Trenere Ine Barlie, Naser Fattahi, Martin Dalsbotten og Bagir Bagdanov er fornøyd med god bryting. Kolbotn ble beste klubb i NM Junior og tredje beste klubb i NM Ungdom.

Bilder: privat

 

0

1 Avtaler

2 Støtt klubben vår

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift