Nå kan barna ta idrettsbussen til trening

Det er mange som kjører barna sine til trening, noe som skaper stress, kø og er dårlig for miljøet. Derfor starter Ruter, i samarbeid med Kolbotn idrettslag og Oppegård kommune, et pilotprosjekt som heter «Aktivitetstransport». Det skal bidra til å redusere antall biler på veien og gi mange en enklere hverdag.

Barn og voksne fra deler av kommunen kan bestille transport med en app som heter«Pilot Oppegård». Det er egne minibusser som brukes med faste sjåfører. Når du bestiller får du beskjed i appen om hvor du skal møte opp. Du hentes maks 200 meter fra hjemmet ditt og du kan bestille tur hjem igjen.
I Pilotperioden vil bussen gå fra Vassbonn, Trollåsen, Mastemyr og henteplass Kolbotn stasjon. Blir det suksess vil områdene bli utvidet.Bussen henter deg til avtalt tid, og kjører deg til Sofiemyr idrettspark eller Hellerasten kunstgress. Når du skal hjem bestiller du transport tilbake. Prisen er akkurat den samme som for en vanlig rutebuss. De ulike kortene fra Ruter gjelder også for Idrettsbussen.


Se mer i appen «Pilot Oppegård» (kommer straks for android og iphone).
Spørsmål og svar om Idrettsbussen